sâmbătă, 6 iulie 2024

Celebrul desert din nordul R. Moldova, numit „baba neagră”, ar putea fi inclus în patrimoniul UNESCO: „Procesul durează minimum doi ani, timp în care sper că experții locali vor reuși să pregătească dosarele necesare”

Desertul sprecific regiunii de nord a R. Moldova a ajuns la UNESCO. La finele lunii iunie curent, Marina Luca, expertă în patiserie, absolventă a Școlii „Alain Ducasse” din Franța, a prezentat desertul în cadrul unui eveniment de celebrare a Francofoniei, care a reunit diplomați și alți oaspeți la sediul UNESCO, scrie ziarulnațional.md.


Marina Luca a fost invitată la eveniment de Delegația Permanentă a Republicii Moldova pe lângă UNESCO.


„Pe lângă mai multe specialități autentice, precum plăcinte și vin, Delegația a prezentat în premieră, desertul din nordul R. Moldova - baba neagră, care a fost savurat și apreciat de către vizitatori. (...) Suntem încrezători că statul nostru are un potențial bogat de a avansa dosare naționale privind tradițiile, îndeletnicirile sau elemente culinare și culturale pe lista reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al UNESCO”, se arată într-un mesaj al Ambasadei R. Moldova la Paris.



„(Procesul) durează minimum doi ani, timp în care sper că experții locali vor reuși să pregătească dosarele necesare”, a scris Marina Luca pe Instagram, „cu speranța ca, într-o zi, acest desert tradițional din nordul R. Moldova să facă parte din Patrimoniul Cultural Imaterial al UNESCO”.

Menționăm că R. Moldova a înregistrat până acum, împreună cu România, mărțișorul și cămașa cu altiță în Patrimoniul Cultural Imaterial al UNESCO.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu