vineri, 16 februarie 2024

Consiliul Raional Călărași anunță organizarea Festivalului-concurs al turismului „Brâul Moldovei”

Consiliul Raional Călărași anunță organizarea Festivalului-concurs al turismului ,,Brâul Moldovei”. În perioada 16.02.-18.02.2024, la Moldexpo, se desfășoară Festivalul-concurs al turismului ,,Brâul Moldovei”, în cadrul Expoziției Internaționale Specializate ,,Turism Travel Expo-2024”. La eveniment participă o bună parte din raioanele țării, inclusiv Călărași.



În periada menționată, ca semn de sprijin, interes manifestat față de zestrea neamului, au fost și vor fi prezente autoritățile APL de nivelul II. 

Direcția Cultură antrenează mai multe colective de copii și maturi, inclusiv Muzeul ,,Casa părintească” din satul Palanca, pentru reprezentarea cu cinste la acest eveniment cultural, realizat cu scopul promovării atât a turismului local, cât și a tradițiilor, a obiceiurilor naționale.



Participanții noștri au amenajat ograda țărănească, în stil tradițional, o contribuție substanțială având: Școala de Arte ,,George Enescu” și Muzeul ,,Casa părintească”.



În următoarele două zile, călărășenii: meșteri populari, ansamblul de dansuri ,,Codrenii” și alte colective artistice vor demonstra măestria executării manuale a lucrărilor de uz casnic, focul dansului ,,Brâul”, jucat de trei generații, și multiple jocuri pentru copii, readuse la viață de Tatiana Popa, directorul  Muzeului ,,Casa părintească”.


Mai multe poze din prima zi de eveniment puteți vedea aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu