duminică, 14 aprilie 2024

Dealul Bălănești – cel mai înalt „vârf” al Moldovei

Dealul Bălănești (cunoscut și sub denumirea de Piscul lui Miron) este cel mai înalt punct de pe teritoriul Republicii Moldova, având altitudinea de 430 m (429,5 metri, potrivit altor surse) scrie descopera.md.



Dealul Bălănești este situat în partea central-vestică a Republicii Moldova, la aprox. 30 de km de granița cu România, și la aproximativ 60 km vest de capitala Republicii Moldova, Chișinău. A fost numit după satul omonim din raionul Nisporeni, fiind situat la sud-vest de această localitate. Orașul cel mai mare din apropiere este Călărași, situat la 5 km est.

Balanesti Hill Moldova (Piscul lui Miron) . Este cel mai înalt punct de pe teritoriul Republicii Moldova, având altitudinea de 430 m.



În prezent, în vârful dealului sunt instalate antenele de telefonie mobilă.

O galerie în poze a Dealului poate fi văzută aici

Harte locației poate fi văzută și online.


Amintim că Dealul Bălănești este cel mai înalt punct de pe teritoriul Republicii Moldova, cu o altitudine de 430 metri, și merită a fi văzut și explorat, alături de frumusețea Codrilor și a oamenilor din aceste locuri.

Proiectul a fost dezvoltat de către unul din beneficiarii #PrieteneștePentruTurism, agenția Tatrabis, cu sprijinul companiei Efes Moldova, Slovak Aid, USAID, Consiliul Raional Nisporeni și ANTRIM.

Vă invităm să porniți în drumeție pe noul traseul Nisporeni - Dealul Bălănești și să promovăm, împreună, turismul local, în frumoasa noastră țară.

Un material video poate fi văzut aici, pe pagina de Facebook Mândru de Raionul Nisporeni

Rând pe rând, se deschid trasee de drumeție în toată Moldova și în sfârșit unul dintre ele trece prin cel mai înalt punct din Moldova, dealul Bălănești. În timp ce îl cuceresc, astăzi voi încerca să o iau pe o scurtătură cu o căruță și când voi ajunge la linia de sosire, voi lega o panglică a victoriei pe un stâlp, apoi eu și fetele vom dansa un dans al victoriei și îmi vor povesti cum au găsit pe drum o șopârlă fără picioare într-o pădure întunecată



Voi campa în cel mai confortabil cort din Moldova, cu vedere la pantele celor mai înalte dealuri ale Moldovei. Voi participa la deschiderea unei tabere cool. Voi afla unde în pădure pot bea un cappuccino și ce este un ciubar și, după ce voi medita într-un hamac, voi merge la o biserică imensă, unde voi deveni un pic mai sărac.

Informatie despre traseu, pe canalul de youtube, moldova.travel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu