duminică, 2 iunie 2024

Festivalul iProsop ajunge la o nouă ediție. Când și unde va avea loc

Primăria satului Selemeț din raionul Cimișlia anunță organizarea unei noi ediții a Festivalului  iProsop, care va avea loc în localitate pe data de 9 iunie 2024, între orele 10:00-18:00. 


„Suntem încântați să vă invităm la un eveniment ce aduce în prim-plan bogăția și diversitatea culturală a sudului Moldovei - Festivalul iProsop! 

Vă așteptăm să vă alăturați nouă într-o zi plină de culoare și tradiție, în care veți avea ocazia să descoperiți diversitatea podoabelor artizanale și multi-etnice, reprezentative pentru zona de Sud a Moldovei” se arată în comunicatul Primăriei.



𝐂𝐞 𝐯ă 𝐚ș𝐭𝐞𝐚𝐩𝐭ă 𝐥𝐚 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐢𝐏𝐫𝐨𝐬𝐨𝐩:

• Expoziție cu vânzare de prosoape, adevărate opere de artă create cu grijă și pricepere de mamele și bunicile noastre, care se regăsesc la loc de cinste în fiecare casă din Moldova.

• Ateliere cu expertiză în domeniu pentru a explica semnificațiia și originea ornamentelor din prosoapele tradiționale.

• Târg de produse artizanale, unde veți găsi obiecte unice și deosebite, lucrate manual de meșterii populari din întreaga țară.

• Ateliere de olărit, împletire de lozie și confecționare a prosoapelor, unde veți putea să vă încercați îndemânarea și creativitatea sub îndrumarea specialiștilor.

• Degustarea bucatelor tradiționale din Sudul Moldovei, care vă vor încânta papilele gustative și vă vor purta într-o călătorie culinară autentică.

• Ateliere de țesut, pentru cei dornici să descopere arta tradițională a confecționării textilelor.

• Activități speciale pentru copii, concursuri, ansambluri folclorice, jocuri și voie bună pentru întreaga familie.

Evenimentul este organizat:

𝐃𝐚𝐭𝐚: 𝐃𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜ă, 𝟗 𝐈𝐮𝐧𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒

𝐎𝐫𝐚: 𝟏𝟎.𝟎𝟎 𝐩â𝐧ă 𝐥𝐚 𝟏𝟖.𝟎𝟎

𝐋𝐨𝐜𝐚ț𝐢𝐞: 𝐒𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐒𝐞𝐥𝐞𝐦𝐞𝐭, 𝐫𝐚𝐢𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐂𝐢𝐦𝐢ș𝐥𝐢𝐚, 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚

𝐈𝐧𝐭𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚: 𝟑𝟎 𝐌𝐃𝐋 

Pentru mai multe detalii și întrebări, accesați pagina de Facebook a festivalului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu